Новини

Церемония по откриването на ЛОТ 2 от АМ „Марица“ на пътен възел „Димитровград“

Церемония по откриването на ЛОТ 2 от АМ „Марица“ на пътен възел „Димитровград“
28.05.2015 г.

На 28.05.2015г. се състоя церемонията по откриването на ЛОТ 2 от АМ „Марица“ на пътен възел „Димитровград“ – най-големия в Южна България. Пресичането на автомагистралата с международен път Е-85 (І-5) Димитровград – Хасково ще се осъществява безконфликтно на две нива. На 34-километровия участък има още два пътни възела – „Симеоновград“ – за връзка с път III-503 Симеоновград – Харманли, и „Тополовград“ – с път II-76 Тополовград - Харманли. Изградени са мост над р. Харманлийска, надлези, подлези и т. н.

Стойността на договора за строително-монтажни работи е 146 564 400 лв. с ДДС. За този обект фирма "Безопасни Пътища" ЕООД монтира горещо поцинковани ограничителни системи за пътни превозни средства съгласно БДС EN1317.

Автомагистрала „Марица” е част от Трансевропейския транспортен коридор №IV и от трансевропейската автомагистрала „Север - Юг”. Тя ще свързва АМ „Тракия” при пътен възел „Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. АМ „Марица” е основен маршрут на движение в посока Пловдив – ГКПП „Капитан Андреево”.

ЛОТ 1 (Чирпан – Димитровград) на магистралата трябва да е готов до края на октомври. Министър Лиляна Павлова информира още, че за ЛОТ 4 (Сандански – Кулата) на магистрала "Струма" има всички обективни предпоставки да бъде готов на 1 август.